Aceasta nu este o revocare a autorizației de urgență

Aceasta nu este o revocare a autorizației de urgență

guvernul să acționeze. Administrația Biden, care inițial a răspuns lent la criza în creștere din India, a promis săptămâna aceasta că va începe imediat să livreze doze de vaccin AstraZeneca, ventilatoare, teste coronavirus, echipamente de protecție personală și alte materiale în India. Strigătele comunității indian americane au avut un impact „enorm” asupra răspunsului guvernului, spune Ashish Jha, decanul Școlii de Sănătate Publică a Universității Brown, care a fost printre cei care presează administrația Biden.

Deși niciun indian nu este scutit de acest virus, comunitățile marginalizate, cum ar fi dalitii – muncitorii cu castă scăzută care păstrează crematoriile și alte servicii esențiale ale țării funcționând zi și noapte – se confruntă cu greutatea dezastrului din India. Spre deosebire, mulți indieni americani provin din comunități de castă superioară de clasă mijlocie-superioară și privilegiate. Sruti Suryanarayanan, asociat de comunicare și cercetare la organizațiile non-profit din Asia de Sud, care conduc împreună, speră că criza va deveni un punct de inflexiune pentru indianii americani pentru a se confrunta cu întrebări dificile legate de privilegiu, casă și apartenență.

Citiți: India este ceea ce se întâmplă atunci când oamenii bogați nu fac nimic

Ca toți cei pe care i-am intervievat pentru această poveste, și eu oscilez între valuri de emoții – furie, neputință și vinovăție – pe măsură ce rapoartele vin din familia mea din India. În ultimele săptămâni, cel puțin două rude au dat rezultate pozitive pentru virus. Deși pot aștepta cu nerăbdare picnicuri în parc în această vară, parcurile din India devin locuri funerare. Tot optimismul justificat din jurul meu se simte acum nedrept și chiar iresponsabil. Pentru mulți dintre noi cu prieteni și familie din întreaga lume, trauma se simte ca o buclă nesfârșită: Când situația ta imediată se îmbunătățește, o altă persoană dragă intră într-o criză.

Shindé își plânge pierderea rudelor, dar își plânge și patria. În calitate de imigrant, „trăiești întotdeauna pe jumătate în nostalgie”, a spus ea. „Într-o stare de a-ți fi pierdut casa, ai cu tine o tristețe. Și cred că există aceste momente care doar sporesc acest lucru într-un mod lipsit de putere. Tot ceea ce te-a modelat în copilărie este acolo. Te simți pierdut; familia ta este pierdută. ”

În ciuda săptămânilor de vaccinări în creștere și vești bune, titluri despre cheaguri de sânge și o „pauză” în desfășurarea mult așteptatului Johnson & Fotografiile lui Johnson îi îngrijorează pe oameni.

Scriitoarea științifică din Atlantic, Katherine J. Wu, se alătură gazdelor James Hamblin și Maeve Higgins pe podcastul Social Distance pentru a explica situația. Ascultați conversația lor aici:

Abonați-vă la Social Distance pentru a primi episoade noi imediat ce sunt publicate.

Ceea ce urmează este o transcriere a conversației lor, editată pentru lungime și claritate:

Maeve Higgins: Ai scris despre Johnson & Vaccinul Johnson se întrerupe recent. Ați putea să ne completați ce s-a întâmplat?

Katherine J. Wu: Mai întâi, să o punem în perspectivă: acest lucru a fost identificat foarte repede și apoi abordat foarte repede. Și asta este un lucru bun. Dar practic situația este: CDC și FDA au raportat că au detectat șase cazuri de un tip foarte specific de cheag de sânge la șase femei cu vârsta sub 50 de ani. Au detectat cheagul de sânge la aceste femei în decurs de aproximativ două săptămâni de când își obținuseră Johnson-ul & Vaccinul Johnson. Și acest lucru este din aproape 7 milioane de oameni din Statele Unite care au primit aceste vaccinuri.

Deci, este un număr foarte, foarte scăzut de cazuri până acum. Mai sigur ar putea apărea. Dar acest lucru a fost suficient pentru ca oficialii federali din domeniul sănătății să spună: Hei, acest lucru este îngrijorător. Vedem cu adevărat aceeași problemă apărând la toți cei șase oameni. Ar trebui să ne oprim și să aruncăm o privire. Și pentru a fi foarte clar aici, ceea ce se întâmplă este o pauză. Apasă literalmente pe butonul de pauză aici și spun: Să luăm ceva timp, să evaluăm datele, să consultăm experții noștri, să ne dăm seama ce se întâmplă și să le oferim în mod critic medicilor informațiile de care au nevoie pentru a detecta aceste simptome la pacienți și apoi să le tratăm cu terapii corecte.

Aceasta nu este o revocare a autorizației de urgență. Aceasta nu este o retragere. Nu este ca o rechemare completă. Acesta este doar: „Să așteptăm și să vedem ce se întâmplă aici. Sperăm că vom avea mai multe informații în curând. ”

James Hamblin: Aveți o idee despre cât de încrezători sunt autoritățile de reglementare care consideră că aceste cheaguri sunt într-adevăr legate de vaccin?

Wu: Pulsul meu asupra situației este că există o legătură moderată de încredere în acest moment. O parte a punctului reuniunilor este de a vedea cu adevărat cât de puternică este această legătură, așa că nu pot să o spun în mod concludent, dar cred că există un fel de creștere în încredere în acest moment, deoarece ceea ce detectează cu aceste cheaguri specifice pare foarte asemănător cu ceea ce s-a întâmplat cu vaccinul AstraZeneca, care, în ceea ce privește rețeta de vaccin, arată destul de similar cu J&Vaccinul J. Și probabil că nu este o coincidență completă faptul că observăm același efect secundar apărut la scurt timp după ambele vaccinuri cu aspect foarte similar. Cred că probabil au acționat mai rapid aici cu J&J din cauza a ceea ce se întâmplă deja cu AstraZeneca.

Hamblin: Da, asta are sens. Acestea sunt ambele vaccinuri vector adenovirale, deci există unele asemănări. AstraZeneca a fost asociat cu cheaguri în Europa și, prin urmare, se pare că există un prag scăzut aici. Și acestea au fost în mod specific cheaguri în venele cerebrale.

Wu: Da, ceea ce se întâmplă aici este un tip foarte, foarte specific de cheag de sânge. Se formează cheaguri de sânge tot timpul. Acestea sunt deosebit de îngrijorătoare, deoarece este un tip de cheag de sânge foarte specific … care apare în combinație cu un număr scăzut de trombocite. Acesta este un alt fenomen legat care i-a determinat pe mulți cercetători să facă ipoteza că se întâmplă ceva. Și această combinație specifică a ridicat câteva sprâncene. [De asemenea] a fost văzut și ca răspuns, ironic, la un medicament subțire numit heparină. Și asta este cu adevărat important de știut, deoarece heparina este una dintre cele mai frecvente diluante de sânge pe care medicii le folosesc pentru tratarea cheagurilor. În acest caz specific, oficialii recomandă să nu utilizați heparină, deoarece ar putea agrava situația. Și cred că acesta este un alt plus al pauzei. Medicii primesc mesajul tare și clar. Să nu-l folosim până nu știm cu adevărat mai multe și poate niciodată mai multe pentru această afecțiune specifică.

Hamblin: Corect, o parte din pauză este de a ajuta medicii să înțeleagă ce trebuie să caute și cum să facă față simptomelor care ar putea fi legate de un cheag de genul acesta. Și o parte din aceasta pare să trimită mesaje către pacienții care se află în această fereastră după ce au avut recent un Johnson & Vaccinul Johnson. Dacă oamenii prezintă practic orice simptome neurologice – de la amețeli și dureri de cap până la ceva mai semnificativ decât acesta – contactați un medic, deoarece va fi deosebit de important să urmăriți cu atenție lucruri de genul acesta.

Higgins: [În piesa ta] ai citat-o ​​pe Dr. Angie Rasmussen, un virolog uimitor pe care l-am mai avut pe Social Distance. Ea a luat Johnson & Vaccinul Johnson în urmă cu nouă zile, pe măsură ce înregistrăm, și ea se află în intervalul de vârstă al celor șase femei care au simptomele de coagulare a sângelui. Deci, ce a luat ea ca persoană care a primit vaccinul și, de asemenea, ca virolog?

Wu: Ea a scris pe Twitter despre acest lucru și știam că va oferi o perspectivă foarte echilibrată aici. Primele lucruri mai întâi: a primit vaccinul. Într-adevăr, nu există nici o anulare. Dar nu își petrece tot timpul îngrijorându-se de obținerea unui cheag – parțial pentru că asta nu va afecta dacă o face sau nu – dar și pentru că aceste cazuri au fost până acum foarte, foarte rare. Nu cred că avem încă suficiente informații pentru a spune că vor apărea exact la X procent din oameni, dar probabil va fi un număr extraordinar de scăzut.

Higgins: Care sunt simptomele de căutat în acest caz foarte rar?

Wu: Există o listă pe care CDC și FDA au publicat-o. Au spus că dacă aveți dureri de cap severe, dureri abdominale, dureri de picioare sau dificultăți de respirație în termen de trei săptămâni de la injectare, contactați furnizorul de servicii medicale. Dar acesta va fi următorul nivel de creștere față de efectele secundare așteptate pe care unii oameni le-ar putea primi în primele două zile după administrarea injecției, care ar putea include o durere de cap ușoară. Așadar, există un pic de subiectivitate acolo, dar sperăm că oamenii sunt doar cu ochii în aceste trei săptămâni. Aceasta este fereastra critică pe care o privim aici.

Hamblin: Credeți că acest lucru a fost tratat corect? Crezi că îl întrerupe pe Johnson & Johnson pentru toată lumea a fost mișcarea corectă?

Wu: Aceasta este o întrebare dificilă de răspuns, dar cred că mă sprijin pe partea „da”. Imaginați-vă dacă CDC și FDA ar fi așteptat până când au fost 20 de cazuri sau 30 de cazuri sau 100 de cazuri … [ei] ar fi primit întrebări despre motivul pentru care nu l-au întrerupt când erau doar șase și am fi putut preveni încă 94 de cazuri .

Cred că au văzut un semnal și nu doar un grup aleatoriu de cheaguri de sânge [care] toate arătau atât de asemănător în această felie demografică a populației. Și astfel au acționat rapid. Această pauză ar putea fi doar o chestiune de zile pentru a obține claritate și a vă asigura că oamenii sunt conștienți și căutați. Nu aș fi surprins dacă apar mai multe cazuri, pentru că acum știm să le căutăm. [Dar] nu speră să deraieze definitiv acest vaccin.

Hamblin: Credeți că această pauză – presupunând că nu se supune unui factor major de risc și Johnson & Johnson revine online – va duce, de-a lungul timpului, la ezitarea vaccinului de genul pe care l-am văzut cu AstraZeneca în Europa? Cât de îngrijorat este faptul că exacerbează ceea ce am văzut deja în SUA?

Wu: Sunt îngrijorat de acest lucru, dar nu vreau să trag concluzii despre modul în care ezitarea va fi afectată. Este atât de complicat, produsrecenzie.top deoarece ezitarea exacerbatoare poate apărea într-o multitudine de moduri. Una este: oamenii aud ceva negativ despre vaccin și se simt mai puțin bine când îl iau. Un alt lucru este că experții ascund ceva despre vaccin și publicul simte că nu li se oferă încredere în informațiile relevante.

CDC și FDA sunt într-o situație puțin „blestemată dacă o faci, blestemată dacă nu o faci”, dar am fost foarte impresionat de modul în care mulți experți au încercat să comunice situația cât mai clar posibil, și subliniem cu adevărat ideea că putem lua decizii mai bine informate cu aceste informații fiind public acolo.

Acestea fiind spuse, am vorbit cu câteva persoane care au spus deja că cineva din viața lor s-a înscris pentru a primi acest vaccin și acum nu se simt la fel de minunat când îl primesc în special, dar nici nu se simt prea bine celelalte vaccinuri.

Higgins: De asemenea, am citit povestea dvs. despre efectele secundare ale dozei a doua. Producătorul nostru Kevin Townsend a primit a doua lovitură săptămâna trecută și a fost într-adevăr eliminat. Ai auzit de mulți oameni care au avut această călătorie grea?

Wu: Ceea ce este atât de interesant în această întreagă lansare a vaccinului este că ne confruntăm cu diversitatea experienței umane. Am vorbit cu oameni care nu au avut niciun fel de efecte secundare – mama mea a fost de fapt una dintre ele – [cu oameni ca] soțul meu, care a avut efecte secundare foarte grave la ambele injecții. Și amândoi sunt complet bine. Mă simt minunat că amândoi sunt protejați.

Acestea fiind spuse, atunci când există o a doua doză, se pare că, în medie, are un pumn mai mare. Și cred că acest lucru poate fi explicat până la faptul că a doua doză este un memento pentru sistemul imunitar despre ceea ce a văzut deja. Pur și simplu vei relansa puțin mai mult sistemul imunitar.

A doua oară când deranjezi pe cineva, te vor țipa puțin mai tare. Și cred că este aproximativ echivalent cu ceea ce se întâmplă aici. Cred că este un semn reconfortant și vizibil că procesul funcționează așa cum era de așteptat, dar nici nu cred că oamenii ar trebui să se îngrijoreze dacă nu au efecte secundare. Altceva care este reconfortant este că am văzut o mulțime de efecte secundare documentate în studiile clinice. Deci, aceasta nu a fost o surpriză. Am văzut asta venind. Dar procentul de persoane care au fost protejate de COVID-19 a depășit cu mult procentul de persoane care au avut tone de efecte secundare. Așadar, puteți avea o mulțime de experiențe diferite în primele câteva ore după împușcare, dar nu citiți prea mult în ea.

Hamblin: Am o mică durere în braț și o iau drept dovadă că funcționează, că câștig această protecție. Și efectele secundare despre care vorbiți după o a doua doză sunt în principal: energie scăzută, febră, dureri, frisoane, ocazional erupții cutanate … dar dispar destul de repede. Nu este nimic asemănător cu administrarea COVID-19, nimic nu este asemănător cu gripa.

Wu: Exact. Este ca și cum corpul reacționează la ideea unui agent patogen. Oamenii au spus că este ca și cum ai avea 24 de ore de simptome asemănătoare gripei, dar ai exact dreptate – nu este echivalent și cu siguranță nu este mai rău decât să primești COVID-19. Calculul riscului aici este absolut clar.

Vânzările de alcool au crescut în 2020, în special în rândul soiurilor cu rezistență superioară. Dar un tip le-a depășit cu mult pe celelalte: dezinfectant pentru mâini.

În căldura pandemiei, Purell a investit aproximativ 400 de milioane de dolari în extinderea producției sale. După cum știe oricine a recurs la dezinfectant pentru mâini bootleg, compania nu s-a apropiat niciodată de satisfacerea cererii. De asemenea, distileriile și guvernele de stat au luat parte la acțiune; Versiunea statului New York a fost, pe cât am putut discerne, un amestec de prăjituri cu pisoare și vodcă de la raft. (Am fost recunoscător pentru asta.) În concluzie, până la sfârșitul anului 2020, vânzările de dezinfectant pentru mâini au crescut cu 600 la sută.

Unele dintre aceste substanțe de dezinfectare se presupune că încă stau neatinse în depozitele de cămări pandemice ale oamenilor. Dar o mare parte din acestea s-au dus și pe pielea noastră, unde alcoolul dizolvă în grabă majoritatea virusurilor, bacteriilor și ciupercilor pe care le întâlnește. Această creștere dramatică a sterilizării personale – combinată cu multe alte obiceiuri de reducere a microbilor, inclusiv mascarea și distanțarea fizică – i-au determinat pe unii biologi să se întrebe, în lucrări academice și opinii proeminente, cu privire la amploarea „daunelor colaterale” asupra imunității noastre sistem.

Pentru a elimina acest lucru: distrugerea coronavirusului este, fără îndoială, primordială. Milioane de oameni sunt morți, iar alți zeci de mii mor în fiecare săptămână. În același timp, majoritatea trilioanelor de microbi care locuiesc în pielea și intestinul nostru – colectiv, microbiomul nostru – sunt fie inofensive, fie utile. „Microbii pe care îi purtăm sunt implicați în multe dintre procesele fundamentale ale Homo sapiens”, mi-a spus Brett Finlay, profesor de microbiologie și imunologie la Universitatea British Columbia, Canada. Printre celelalte roluri ale acestora, aceste organisme interacționează cu celulele imune din pielea noastră și îi învață să răspundă doar la amenințări grave. Efectul general al încurcării cu microbii noștri nu este în mod vădit bun sau rău, dar este, de asemenea, în mod evident, nu zero.

Microbiomul nostru este în continuu flux de nivel scăzut, în funcție de mediul nostru – oamenii din jurul nostru, mâncarea pe care o consumăm, săpunurile pe care le folosim și așa mai departe. Dar multe dintre mediile și rutinele noastre zilnice s-au schimbat dramatic în ultimul an, ca urmare a concentrării extreme asupra igienei și a potențialelor expuneri virale de tot felul. Acest lucru a avut aproape sigur efecte substanțiale asupra diversității noastre de microbiomi, individual și colectiv, a spus Finlay.